24 Ağustos 2010 Salı

CİVE


Bugün sizlerle Antalya'mıza özgü bir yaz zeytinyağlısı olan Cive adlı yemeğin tarifini paylaşacağım.
Küçük bir kızken ilk öğrendiğim yemek olan civeyi arkadaşlarla ne zaman toplansak yaparım.Umarım sizde yapar ve evdekilere beğendirirsiniz.



Malzemeler:
3 orta boy soğan,
4-5 adet yeşil biber,
3 patlıcan,
6-7 tane domates,
bir su bardağı zeytinyağ,
bir kahve fincanı pirinç,
bol sarımsak ve taze fesleğen (yoksa kurusu da olur)                                          
Yapılışı: 
Soğan biber ve patlıcanlar ufak olarak kıyılır yağda kavrulur.
İyice yumuşayınca doğranmış domatesler eklenir.
Pirinç de katılıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar ocakta bırakılır.
Daha sonra dövülmüş sarımsaklar ve kıyılmış fesleğen ilave edilip demlenmeye bırakılır.
Yemeğimize su ilave etmiyoruz ,sadece bol domatesin bıraktığı su ile pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder