9 Ağustos 2010 Pazartesi

ELMALI POĞAÇA

ELMALI BOĞAÇA DAHA ÖNCE YAPTIĞIM VE AİLECEK BEĞENEREK YEDİĞİMİZ PASTA. ŞİMDİ SİZLERLE BU PASTANIN TARİFİNİ VE FOTOĞRAFINI  PAYLAŞIYORUM.



HAMURU İÇİN

250 GRAM MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ADET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
(KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA)
PUDRA ŞEKERİ

İÇ HARCI

5 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI

ELMALAR RENDELENİP 3 KAŞIK ŞEKER İLE PİŞİRİLECEK.
TARÇINI VE CEVİZİ İLAVE EDİLECEK. 
DİĞER TARAFTA KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAZIRLANAN HAMURDAN MANDALİN BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP DAİRE ŞEKLİ VERİP RENDELENMİŞ VE PİŞİRİLMİŞ ELMADAN İÇİNE 1 KAŞIK KOYARAK KAPATIYORUZ VE 180 DERECELİK FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS EDİYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder